چیلر هوا خنک
Chiller
چیلر های شرکت سپند تهویه در دو مدل چیلر آبی و هوایی قابل ارایه می باشند. سایر ظرفیت ها و همچنین کمپرسور ها در انواع هرمتیک ، اسکرال و اسکرو بنا به تقاضای مشتری ارایه می شوند.) در تمامی چیلر های تولید شده از تجهیزات و قطعات حفاظت برقی و کنترلی بهره گرفته می شود.
کمپرسور ها، شیرآلات و تجهیزات برقی، الکترومکانیکی و مکانیکی از بهترین مارکهای معتبر اروپایی غربی و آمریکایی انتخاب می شوند.
ویژگی های چیلرهای سپند تهویه:
- کاهش foot print (فضای کمتر جهت نصب نیاز دارد)
- کاهش KW/TR (افزایش IPLV)
- کاهش Inrush Current (نیاز به جریان راه اندازی کمتر)
- کاهش DBA (صدای کمتر)
Aircooled Screw Chiller
چیلر آب خنک اسکرو
Watercooled Screw Chiller
Modular Aircooled Chiller
چیلر چیست؟
چیلر دستگاهی است که به وسیله نوعی سیکل ترمودینامیکی یا سیکل تراکمی جذبی یا بخاری میتواند گرما را از مبرد یا جریان سیالات مشخص دفع کند، سپس جریان ذکر شده به دنبال گردش پیدا کردن در داخل مبدل حرارتی، برای خنک کردن آب مصرفی استفاده میشود. در واقع چیلر میتواند گرما را از محیط اطراف گرفته و آن را به محیط دیگری انتقال دهد، یعنی میتوان آن را به عنوان نوعی پمپ انرژی در نظر گرفت که محصول خروجی در آن آب سرد میباشد که از جریان خروجی داخل چیلر جهت سیستمهای سرمایشی و خنک کاری واحدهای مسکونی و منازل استفاده میکنند، همچنین جهت سرمایش و خنک کاری فرایندهای مختلف تولیدی و برخی از ماشین آلات در خطوط تولید چیلر کاربرد دارد.
کاربرد چیلر
اگر قصد خرید چیلر را دارید، فراموش نکنید که چیلرها به عنوان مهم ترین و اصلیترین تجهیزات سرمایشی جهت تولید کردن برودت در کارخانههای صنعتی و ساختمانها محسوب میشوند، یعنی از آب سردی که توسط چیلر تولید میشود، میتوان با کمک هواسازها یا فن کویلها فضای داخلی ساختمانها را به خوبی خنک کرد یا در مکانهای صنعتی برای انواع فرایندهای خنک کاری استفاده میشود، بنابراین به لحاظ نوع کاربرد چیلرها در دو دسته برودت صنعتی و تهویه مطبوع قرار میگیرند. موضوع دیگر این است که در انواع چیلر جذبی دو شیوه تولید کردن گرما با کیفیت مطلوب و به راحتی امکانپذیر میباشد، یعنی برای چنین مواقعی یک چیلر میتواند مانند دیگ آب گرم بوده و مقدار آب مورد نیاز را جهت مصارف مختلف یا گرمایش تامین کند. در انواع چیلر تراکمی نیز میتوانید با معکوس شدن سیکل برودتی به روش هیت پمپ نسبت به تولید آب گرم اقدام کرد.
کاربرد چیلر برای تهویه مطبوع
اگر قصد خرید چیلر را دارید، دقت کنید که این دستگاه به عنوان مصداق یک سیستم تهویه مطبوع بسیار خوب آبی محسوب میشود، چنانچه آب سردی که از چیلر خارج میشود، با گردش در داخل مبدلهای حرارتی هوایی از جمله فن کویل، ایرکولر یا کویل هواساز جریان هوای بسیار خنک را جهت ایجاد سرمایش در کلیه فضاهای اداری، مسکونی، صنعتی و تجاری را ایجاد میکند، به این ترتیب دمای آب به قسمت ورودی کویل با دست آوردن گرما از فضای اطراف افزایش پیدا میکن و با سرد شدن و رسیدن به دمای استاندارد تهویه یعنی ۷ درجه سانتی گراد به طور مجدد به داخل چیلرها برمیگردد.
میتوان گفت که میزان هوای سردی که از هواساز فن کویل یا ایرکولر خارج میشود و با استفاده از آب سرد داخل چیلر تغذیه شده است، نسبت به کولر گازی و کولر آبی هوای به نسبت مطبوعتری دارد، چون برخلاف انواع کولر آبی این نوع هوا، رطوبت زیاد ندارد، در نهایت نیز میتواند گرمای نهان در فضای مورد نظر را به خوبی جذب کند، از طرفی نیز برخلاف انواع کولر گازی هوای خشک تولید نمیکند. این ویژگی به ویژه برای اقلیمیهای خشک مناسب است که با خشکی هوا مواجه هستند و هوای مناسبی ندارند. پس چیلر میتواند در چنین مناطقی شرایط متعادلتر و مطلوبتری را به وجود بیاورد.
چیلر و فن کویل
رایجترین و مفیدترین استفاده از آب سرد به وجود آمده از چیلرها در زمینه تهویه مطبوع در کنار فن کویل یا همان ترمینال یونیتها میباشد. فن کویل شامل یک مبدل حرارتی و یک فن دمنده میباشد که میتواند با یک مدار کنترلی کاملاً ساده و فیلتر ترکیب شود، به کمک یک فن کویل و همچنین استفاده کردن از آب گرم یک پکیج یا دیگ این امکان به وجود می آید که شما بتوانید گرمایش پروژه مورد نظرتان را تامین کنید. با توجه به نحوه استفاده کردن از فن کویل برای فضاهای تفکیک شده، امکان کنترل کردن دمای فضا به طور مستقل وجود دارد، موضوعی که در کلیه ساختمان های اداری، مسکونی و حتی مجتمع های تجاری از اهمیت بالایی برخوردار است.
چیلر و ایرکولر
ایرکولر یک ساختار مشابه با اواپراتور هوایی دارد که در داخل سردخانه ها از آن استفاده می کنند، با این تفاوت که معمولاً به جای ماده مبرد در داخل لولههای کویل آب گرم یا سرد جریان دارد. از ایرکولر که فشار و حجم هوادهی آن نسبت به فن کویل بیش تر است معمولاً در داخل سالن ها و سوله های تولیدی استفاده می کنند، یعنی در پروژه هایی که نیاز زیادی به هوای تازه ندارند و از طرفی نیز شرایط جهت کانال کشی و توزیع هوا وجود ندارد به جای استفاده کردن از یک هواساز یا گاهی اوقات در کنار یک هواساز از ایرکولر استفاده می شود. تولید کردن هوای گرم در داخل ایرکولرها مانند فن کویل می باشد، یعنی با استفاده کردن از آب گرم انجام می شود که قاعدتاً در برخی مکان ها مانند سالن های تولید جهت تامین آب گرم مورد نیاز حتماً باید از یک دیگ استفاده شود.
کاربرد چیلر در برودت های صنعتی
آب سردی که به وسیله چیلر تولید می شود در فرایندهای صنعتی متفاوت که معمولاً به فرایند سرمایش نیاز دارند، مانند خنک کاری ماشین آلات و مکانیزم ها در خط تولید به صورت گسترده استفاده می شود. نمونه هایی از این نوع صنایع عبارتند از فلزکاری، ریخته گری، صنعت پلاستیک، ماشین، ابزار جوشکاری، صنعت داروسازی و پزشکی، بهداشت و درمان، پتروشیمی، نفت، تولید و نگه داری انواع مواد غذایی، کاغذ و سیمان، پرورش ماهی، راه سازی و غیره.
یک چیلر اساساً جهت تولید کردن آب سرد کاربرد دارد، اما در داخل باید برای این کار حتماً در یک رنج دمایی کاملاً مشخص باشد، اگر دمای آب بیش تر از دمای مرطوب در محیط باشد، حتماً باید از برج های خنک کننده و اگر دما بالاتر از دمای خشک محیطی باشد، حتماً باید از درای کولر جهت کاهش دادن دما در جریان آب استفاده شود، چون در وهله نخست مصرف برق و قیمت چیلر نسبت به سیستم های دیگر بیش تر است و در ثانی نیز محدوده کاری در کمپرسورها به ما اجازه نخواهد داد هر گونه دمایی را به وسیله چیلرها ایجاد کنیم. لذا چیلر جهت تولید کردن آب سرد بین منفی ۴۰ درجه تا ۳ درجه سانتی گراد بالاتر از دمای مرطوب در محیط مورد نظر استفاده می شود که برای چنین رنج دمایی کمپرسورهای مخصوصی تعریف شده اند.