مصرف برق چیلر چقدر است؟ آیا تا کنون هنگام استفاده کردن از چیلرها به میزان مصرف برق و انرژی آنها دقت کردهاید؟ در این زمینه استفاده از کولرهای گازی به صرفه است یا انواع چیلرها؟ هنگام ساخت و ساز انواع ساختمان های مسکونی یا تجاری و حتی اداری یکی از تجهیزات مهمی که به آن توجه می شود، ایجاد تاسیسات گرمایشی و سرمایشی یعنی چیلر است. از مهمترین مواردی که معمولاً مصرف کننده به آن دقت میکند، میزان مصرف انرژی و برق چیلر می باشد. این موضوع اهمیت زیادی دارد و از مزیتهای خوب انواع چیلرها بهینهسازی مصرف برق آنها است. در این مقاله میزان مصرف برق در چیلر را بررسی می کنیم.
مصرف برق چیلر چقدر است؟
از جمله مسائل مهمی که در هنگام خرید هر نوع وسیله برقی و الکتریکی دغدغه خریداران می باشد، میزان مصرف برق در آنها است که این مورد شامل خرید انواع چیلر نیز میشود. گفتیم که میزان مصرف انرژی و برق در چیلرها عامل مهم و قابل توجهی میباشد، چون هر چه میزان مصرف برق پایین تر باشد، به همان نسبت هزینه های نگه داری و خرید آن نیز ارزانتر و به صرفهتر خواهد بود. البته یک مزیت خوب انواع چیلرها همین موضوع یعنی بهینهسازی مصرف برق میباشد که در مقایسه با انواع دیگر سیستمهای سرمایشی و گرمایشی مانند کولرهای گازی مصرف بسیار پایینتری دارد.
چیلرها در دو دسته جذبی و تراکمی هستند که این دو دسته میتوانند متناسب با فعالیت خودشان مصرف انرژی متفاوتی داشته باشند. چیلر جذبی به وسیله انرژی حرارتی و چیلر تراکمی به وسیله انرژی الکتریکی کار میکند، به همین دلیل در خصوص استفاده از انرژی الکتریکی و برق موضوع بحث ما چیلرهای تراکمی و همچنین انواع مختلف آن می باشد.
بخش هایی از چیلر با مصرف برق بالا
از مهم ترین قسمتها و بخشها در انواع چیلرهای تراکمی از جمله چیلر هوا خنک تراکمی و چیلر آب خنک تراکمی و حتی مینی چیلرهای تراکمی که احتمالاً مصرف برق بیشتر و بالاتری دارند، قسمتهایی مانند برجهای خنک کننده، موتور الکتریکی متصل شده به پمپ آب در اواپراتور، موتور متصل شده به قسمت کمپرسور و فن های کندانسور می باشد.
مصرف برق در چیلر هوا خنک تراکمی
در چیلر هوا خنک تراکمی مصرف برق نسبت به چیلرهای آب خنک بیشتر است، چون در این نوع از چیلرها، کویلهای هوایی به وسیله فنها خنک میشوند. علاوه بر آن که کمپرسور در چیلر هوا خنک بزرگ تر از کمپرسور در داخل چیلر آب خنک است. هر چه که اندازه کمپرسور بزرگ باشد، به همان نسبت نیز مصرف برق بالاتری خواهد داشت. میزان مصرف برق در انواع چیلرهای تراکمی هوا خنک مطابق با محاسبه توان الکتریکی در کمپرسورها و همچنین آمپر مورد نیاز آنها انجام می شود.
مصرف برق در چیلر آب خنک تراکمی
در این نوع از چیلرها خنک سازی آب به وسیله فنهای کندانسور انجام میشود، به همین دلیل دستگاه به برج خنک کننده و پمپ نیاز دارد، اما از آنجایی که این دستگاهها فن ندارند، بنابراین فشار کاری وارد شده بر چیلرها نیز کاهش یافته و به همان نسبت نیز مصرف برق کمتر میشود. علاوه بر این موارد یک عامل مهم دیگر در روند مصرف برق انواع چیلرها موثر است و آن هم اقلیم ناحیه و منطقه جغرافیایی میباشد، چون در مناطق خشک مصرف برق چیلر نسبت به مناطق معتدل متفاوت خواهد بود. در این مناطق چیلر در طول شبانه روز ساعات بیشتری کار میکند تا بتواند هوای خنک مورد نیاز را تامین کند. واضح است که در چنین حالتی مصرف برق بالاتری داشته باشد، به همان نسبت نیز در مناطق معتدل و مناطق سردسیری صرف انرژی این دستگاه ها کمتر خواهد بود.
روش محاسبه کردن مصرف برق در چیلر
با روش های متفاوتی امکان محاسبه کردن میزان مصرف برق و انرژی در چیلرها وجود دارد. طبق آخرین تکنولوژی و فناوریهایی که در تولید چیلرها به کار رفته است، نرمافزارهایی در این زمینه طراحی شدهاند که شما میتوانید مشخصات چیلر را در داخل آن وارد کرده و سپس تعداد واحد برق مصرفی را برای آن محاسبه کنید. در چیلر هوا خنک تراکمی مصرف برق کل برابر است با میزان برق مصرفی پمپ آب، به علاوه میزان برق مصرفی در فنهای کندانسور و میزان برق مصرفی در موتور الکتریکی کمپرسور.
در چیلرهای آب خنک تراکمی نیز مصرف کل برق کل برابر است با میزان مصرف برق در فنهای کندانسور به علاوه میزان مصرف برق در پمپ آب سرد و میزان برق مصرفی در فن برجهای خنک کننده و برق میزان برق مصرفی در موتور الکتریکی کمپرسور.
یک موضوع مهم دیگر در خصوص محاسبه کردن مصرف برق انواع چیلرها علاوه بر اقلیم ناحیه و منطقه جغرافیایی و حتی نوع چیلر انتخابی، توجه داشتن به سایز آنها میباشد، به این ترتیب پیشنهاد میشود چیلر را متناسب با شرایط نصب آن انتخاب کنید، به طور مثال برای یک منطقه سردسیری یا معتدل هیچ نیازی به استفاده از یک چیلر با حجم و ابعاد بالا نیست، چون در چنین شرایطی شما متحمل هزینههای سنگین خواهید شد. علاوه بر این موضوع مصرف برق در انواع مینی چیلرها و چیلرها نیز تفاوت دارد و واضح است که در نوع مینی چیلر با مصرف برق کمتری مواجه باشید. بیش تر مینی چیلرها از نوع هوا خنک میباشند، اما روش محاسبه کردن میزان مصرف برق در آنها نیز دقیقاً مشابه با فرمولی میباشد که برای مصرف برق در انواع چیلرهای هوا خنک استفاده میشود و شامل مجموعهای از صرف برق در پمپ آب سرد، هزینههای کمپرسور و فنهای کندانسور میباشد.
نتیجه گیری
در این مقاله میزان مصرف برق در چیلرها را بررسی کردیم. مصرف برق در چیلرها موضوع مهمی است که هنگام خرید این وسیله مورد توجه قرار میگیرد و موضوع مهم تر این که ویژگی مثبت در انواع چیلرها بهینهسازی مصرف برق آنها میباشد، به طوری که نسبت به انواع کولرهای گازی مصرف برق کم تری دارند. در واقع اهمیت مصرف انرژی در انواع لوازم الکتریکی موجب شده است که تولید کننده آنها را به صورت بهینه و با مصرف کم انرژی تولید کند. در سایت سپند تهویه بیشتر با میزان مصرف برق در انواع چیلرها، نحوه محاسبه کردن میزان برق مصرفی، راه های بهینهسازی مصرف انرژی و غیره آشنا شوید.