فن کویل سقفی از انواع فن کویل‌  است که شکل مستطیلی و ظاهری کاملاً متفاوت دارد. این فن قابلیت نصب بر روی سقف ساختمان‌ها را دارد و از جمله فن‌های سقفی جهت ایجاد گرمایش و سرمایش در محیط‌های مسکونی، مراکز تجاری، اداری، بیمارستان‌ها، رستوران‌ها، هتل‌ها و محیط‌هایی از این قبیل است. این نوع از فن کویل‌ها شباهت زیادی به هواساز داکت اسپلیت‌ها دارند، اما تفاوت آنها در سینی درین است که در فن کویل به صورت سینی خارجی outlet و در نوع هواساز داکت اسپلیت نیز به طور داخلی اینلت می‌باشد.

انواع فن کویل سقفی

انواع فن کویل هایی که در سقفی استفاده میشود به دو نوع توکار و روکار می‌باشد:

فن کویل سقفی روکار

این نوع از فن کویل، که به فن کویل سقفی زمینی نیز معروف است، قابلیت نصب کردن در داخل سقف کاذب و زمین را دارد، یعنی می‌توان آن را بر روی زمین یا زیر سقف ساختمان‌ها نصب کرد. نوع روکار این نوع فن کویل اگر کانال کشی آن در ساختمان ایجاد نشده باشد، به کار می‌رود.

فن کویل سقفی توکار

 نوع توکار این فن کویل به صورت یک پلانیوم باکس یا یونیت مستطیل شکل می‌باشد که در داخل سقف کاذب نصب می‌شود. برندهای مختلف فن‌ها را با جنس‌های متفاوتی در این نوع فن کویل‌ها ایجاد کرده‌اند که متناسب با نیاز پروژه‌ها قابل ارائه می‌ باشد. مثلاً نوع توکار گرین یک بلوور پلیمری و نوع مانلی فن‌های آلومینیومی دارد. قیمت این نوع از فن کویل ها از نوع توکار نسبت به دیگر فن‌ها مناسب‌تر است، بنابراین بیشتر در سقف‌ها به کار می‌رود و ظرفیتی بین ۲۰۰ الی ۱۲۰۰ cfm دارد.

لوله کشی کردن در این نوع از فن کویل‌ها می‌تواند به صورت دو لوله یا چهار لوله باشد که وظیفه این لوله‌ها رفت و برگشت آب جهت تامین گرمایش یا سرمایش مورد نیاز است. الکتروموتور فن در این نوع از کویل‌ها سه مدل متفاوت یعنی شفت یک طرفه، شفت کوتاه و شفت دو طرفه است.

اجزای فن کویل 

یک فن کویل دارای الکتروموتور، فن، شیر هواگیری، فیلتر، کویل حرارتی، اتصالات و تجهیزات و سینی درین می‌باشد. شیرهایی که در قسمت مسیر خروجی آب قرار گرفته‌اند از جمله شیرهای متعادل کننده این وظیفه را دارند که افت فشار آب را برطرف کنند و اجازه ندهند که آب بیشتر از حد نیاز وارد شود.

فیلترهای این نوع از فن کویل‌ها قابلیت شستشو دارند، بنابراین حتماً باید در فواصل زمانی مشخص و معینی جهت از بین بردن هر گونه گرد و غبار آنها را شستشو داده و مجدد در روی قسمت یونولیت نصب کنند.

شیر سه راهی از دیگر اجزای این نوع فن‌ها می‌باشد که از ترموستات فن کویل فرمان می‌گیرد و وظیفه آن نیز تنظیم کردن مقدار آب گرم یا آب سرد ورودی به داخل فن کویل می‌باشد. یعنی این شیر موجب کاهش یا افزایش یافتن دمای آب در داخل فن کویل‌ها می‌شود که متناسب با دستورات ترموستات آن است.

نصب فن کویل در سقف

جهت نصب کردن این نوع از فن کویل ها به شکل توکار لازم است که پیش از نصب حتماً محل قرارگیری آن بر روی سقف ساختمان طراحی شود تا بتوانید فن کویل را به شیوه‌ای درست در آنجا نصب کنید. فن کویل های سقفی یک دریچه در قسمت زیر یونیت دارند که امکان دسترسی به فن را جهت سرویس و تعمیر آن آسان کرده است، دریچه دیگری در قسمت جلوی فن وجود دارد که جهت پرتاب کردن جریان هوای سرد یا گرم به محیط اطراف استفاده می‌شود. مکش هوا نیز در این فن کویل‌ها از قسمت زیر فن کویل و در بعضی مواقع نیز قسمت پشت آن است. برای نصب کردن این نوع فن کویل‌ها حتماً باید لوله کشی ورودی و خروجی برای آب سرد و گرم در داخل مدار ساختمان انجام شود.

نصب فن کویل سقفی

 

پیشنهاد مطالعه مقاله: فن کویل کانالی چیست؟

ابعاد فن کویل سقفی

ابعاد فن کویل‌های توکار از نوع سقفی با توجه به ظرفیت آنها کاملاً متغیر است، یعنی متناسب با ظرفیت این نوع فن کویل‌ها ارتفاع و طول و عرض آنها و حتی سایز دریچه در قسمت جلوی فن قابل تغییر است، در حالت کلی نیز حجم این فن کویل‌ها به صورت باریک و کم می‌باشد، یعنی بر روی سقف حجم کمی را اشغال می‌کنند، ابعاد آنها معمولاً بیشتر از نیم متر است و متناسب با ظرفیت فن کویل می‌توان طول آنها نیز افزایش یا کاهش پیدا کند.

فن کویل سقفی توکار

اگر به دنبال استفاده از یک فن کویل از نوع توکار هستید، این نوع فن کویل مزیت‌های زیر را دارد:

این فن کویل‌ها قادر هستند عملکرد خوب و مطبوعی برای تامین کردن گرمایش یا سرمایش به وسیله لوله‌ها در کنار چیلر، موتورخانه و پکیج گرمایشی به وجود بیاورند.

این نوع فن کویل ها با ظرفیت‌های کاملاً متفاوت و متعددی تولید می‌شود.

این نوع فن‌ها دارای حجم کم و همچنین زیبایی ظاهری یونیت هستند.

فن کویلی که در سقف استفاده شود، فضای کمی را اشغال خواهد کرد، به آسانی بر روی سقف قابل اجرا می‌باشد و تنها باید دریچه خروجی هوا در آنها کامل مشخص باشد.

نسل جدید فن کویل‌های توکار کم مصرف هستند و انرژی سری a را دریافت کرده اند.

قابلیت پرتاب کردن باد در چهار جهت کاملاً متفاوت را دارند.

جهت کنترل کردن دما این نوع فن کویل‌ها مجهز به ترموستات یا ریموت کنترل هستند.

نوع فن کویل  عملکردی آرام و بی‌صدا دارد.

 

فن کویل سقفی توکار

تفاوت فن کویل کاستی و سقفی

تفاوت‌هایی که بین این فن کویل ها وجود دارد شامل موارد زیر است:

جهت خرید این نوع از فن کویل‌ها نیز توجه کنید، حتماً باید از سمت چپ یا راست بودن سیستم لوله کشی فن کویل مطلع باشید تا به درستی آن را نصب کنید. هنگام نصب کردن نیز شیر قطع و وصل برای آب ورودی و خروجی باید به صورت کاملاً صحیح نصب شود و حتماً فن کویل را به صورت تراز شده و افقی نصب کنید تا عملکرد و هوادهی آن به طرز درستی باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه محصولات و سپند تهویه به وبسایت این شرکت مراجعه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *